preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Yhdistys

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys toimii omakotiasujien edunvalvojana ja omakotiasukkaiden puolesta puhujana. Jäseniä meillä on n. 1100. 

Omakotiyhdistyksen jäsenetuytitykset tarjoavat jäsenistölle monipuolisia etuja asumiseen liittyviin hankintoihin. Lisäksi jäsenistölle tarjotaan etuja virkistystoimintaan.

Omakotitalkkarin palvelut ovat iäkkäiden jäsentemme käytettävissä. He auttavat talvella lumitöissä ja puiden pilkkomisessa, kesällä hoituvat nurmikon ja pensasaidan leikkuu. Myös siivouspalvelut kuuluvat työnkuvaan.

Ehdotuksia, ideoita ja kritiikkiä sekä toiminnasta yleensä, että nettisivuista otetaan ilomielin vastaan osoitteessa iisalmenoky@omakotiliitto.fi

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme  nettisivujemme kautta.

Hyvien naapurisuhteiden julistus

Ärsyttääkö naapurin puu, joka pudottaa lehtensä sinun tontillesi tai vaivaako savu pyykkien kuivausta ulkona? Taajamassa asuminen vaatii tiettyjä pelisääntöjä ja toisten huomioon ottamista, vaikka asuttaisiinkin omakotitalossa. Pienellä viitseliäisyydellä ja toisten kunnioittamisella voimme tehdä yhteisestä asuinympäristöstämme vieläkin paremman.

Suomen Omakotiliitto onkin laatinut seuraavanlaisen hyvien naapurisuhteiden julistuksen:

1. Asetu aika ajoin rajanaapurisi asemaan ja pohdi, mitä hän ehkä minulta toivoisi, ja toteuta tämä mieleesi tullut ajatus.

2. Muista äänekkäiden pihanhoitolaitteiden, kuten ruohonleikkureiden, suositeltavat käyttöajat. On kohteliasta naapureita kohtaa olla käyttämättä laitteita myöhään illalla tai sunnuntaisin.

3. Muista että vaikka puut ja oksistot eivät varjostaisi sinun pihaa niin ne saattavat varjostaa naapurin pihaa. Silloin tällöin kannattaa harkita puiden kaatoa ja oksien leikkaamista.

4. Jos aiot rakentaa lähellä rajaa jotakin, niin on kohteliasta keskustella naapurin kanssa asiasta, vaikka rakentamismääräykset eivät hanketta säätelisikään.

5. Tarkkaile oman lemmikkieläimesi käytöstä. Jos koira haukkuu taajamassa usein ja säännöllisesti, niin se todennäköisesti häiritsee useita naapureita. Koiralla on aina syy haukkumiseen, ja sinun omistajana pitää se selvittää. Koira voi esimerkiksi haukkua yksinäisyyttä koirankopissaan.

6. Talvella lumien poisto omalta tontilta tulee tapahtua niin, ettei lumia viedä liian lähelle naapurin tonttia. Lumien sulamisvedet voivat olla haitaksi naapurille tai jopa vaaraksi naapurin talolle.

7. Jos aiot järjestää pihajuhlat, jossa soitetaan musiikkia ja muutenkin toiminta on äänekästä, niin ilmoita asiasta ystävällisesti naapurille. Muista myös että musiikin ääni kantautuu stereoista kauas avoimessa pihatilassa.

8. Kun istutat pensaita tai puita, niin pohdi miltä ne näyttävät vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Näkösuoja on hyvä perustelu pensasaidan istuttamiselle. Huolehdi että puu- tai pensasaidat eivät kasva liian korkeiksi, jolloin niistä on haittaa naapurille mutta myös itsellesi. Liian korkeat aidat pimentävät ja roskaavat tontteja.

9. Puunpoltosta aiheutuu pienhiukkaspäästöjä. Polta puut asianmukaisesti, ohjeet oikealle puunpoltolle löytyvät ympäristöministeriön kotisivuilta  www.ymparisto.fi.

10. Me ihmiset olemme erilaisia. Joku häiriintyy helpommin ja joku ei juuri mistään. Kunnioitetaan ihmisten erilaisuutta.

Naapurisuhteita kannattaa vaalia. Laihakin naapurisopu on aina parempi kuin lihava riita. Kanssakäyminen lisää naapureiden välistä luottamusta, yhteisymmärrystä ja asuinalueen viihtyisyyttä. Osallistumalla omakotiyhdistyksen toimintaan edistät pientaloalueiden yhteisöllisyyttä ja olet vaikuttamassa viihtyisämmän asuinympäristön puolesta.

 

 

 

Jäsenkirjeet on tallennettu pdf-muodossa JÄSENKIRJE osioon.

AJANKOHTAISTA:

TOIVOTAMME JÄSENILLEMME JA HEIDÄN PERHEILLEEN KODIKASTA UUTTA VUOTTA 2020!


Teatteriesitys Irti Maasta 24.11.19 Iisalmen Kulttuurikeskuksella keräsi lähes 100 jäsentämme viihteelliseen teatteriin.

Iisalmen Omakotiyhdistystyksen syyskokous pidettiin  23.10. Ilvolanpirtillä, Riistakatu 21 A

Kokouksen alussa saimme kuulla lääkäri Raija Purkusen luennon Asumisterveydestä.

Runni-Iisalmi siirtoviemäröintisuunnitelman esittelytilaisuus 26.9.2019

Iisalmen kaupunki ja Iisalmen Vesi ovat aloittaneet Runni – Iisalmi siirtoviemärihankkeen ja viemärilinjan suunnittelu on edennyt luonnosvaiheeseen. Siirtoviemärilinjan suunnitelman luonnoksen esittely- ja keskustelutilaisuudessa kuultiin kiinteistönomistajia ja yleisöä sekä kartoitettiin liittymishalukkuutta alueella.

JÄTEVESI-ILTA 10.9.2019

Jätevesijärjestelmäselvityksen määräaika 31.10.2019 lähenee.

Järjestämässämme tilaisuudessa kuulimme vastauksia omakotiasujia askarruttaviin moniin kysymyksiin asiantuntijoiden, ympäristösuojeluntarkastaja Maarit Wallan Ylä-Savon Sotesta ja rakennustarkastaja Jarno Revon Iisalmen kaupungilta, kertomana.

ASUNTOMESSUMATKA KOUVOLAAN 3./3.-4.8. onnistui yli odotusten - messumatkaajia oli lähes 100! 

ISO KIITOS JÄSENISTÖLLE OSALLISTUMISESTA!

Asuntomessujen lisäksi vierailimme Mustilan arboretumissa ja puutarhassa Elimäellä sekä Verlan upeassa maailmanperintökohteessa.

Matkan järjestäjänä Omakotiliiton Pohjois-Savon Piirijärjestö ja Iisalmen Omakotiyhdistys

E AVENUE -ILTA 7.5.  E Avenuen tiloissa onnistui mainiosti. Illan teemana oli tuulivoimaa kesämökille, Väreen aurinkosähköpaneelit, YSAO:n oppimisympäristö ja Voimatelin aurinkopaneelien kiinnitysratkaisut. Paikalla oli runsaslukuinen joukko asiasta kiinnostuneita.

LINNUNPÖNTTÖTALKOOT 17.5. Puijon Värissä veti väkeä välillä ruuhkaksi asti ja uusia koteja linnuille rakennettiin lähes 100 kpl.

PUISTO PICNIK&KIRPPIS -TAPAHTUMA  Maistraatinpuistossa 25.5. Yhdistyksemme oli mukana tapahtumassa - jäsenet noutivat kiitettävällä joukolla pienen yllätyslslahjan, sateisesta säästä huolimatta.

KEVÄTKOKOUKSEEN 24.4. Ilvolanpirtille kokoonnuttiin  kuuntelemaan tietoa vanhenevien kiinteistöjen putkiremonttitarpeesta. Kysymyksiä sateli Iisalmen Putkiasennuksen asiantuntijalle, joka opasti oikea-aikaiseen putkiremontin suunnitteluun ja toteutukseen.

KEVÄTMESSUT 31.3. Urheiluhallilla oli saanut jäsenistömme mukavasti liikkeelle ja lahjana jaettuja palovaroittimia jaettiin lähes 80 kpl.

LUMI-ILTA jäsenille 21.2. kaupungintalon ruokalassa, Pohjolankatu 14. Keskusteluilta runsaslumisen talven talvikunnossapidon ongelmista, niin omakotiasukkaiden kuin auraajienkin näkökulmasta. 

RAKENNA JA ASU - messut Kuopio-hallissa 23.-24.2. Messuvieraita oli runsaslukuisesti ja saimme kekustella ja vaihtaa kuulumisia jäsentemme sekä uusille liittyjien kanssa.

POHJOIS-SAVON PIIRIIN alueen OMAKOTIYHDISTYSTEN yhteinen kevättalven virkistysmatka 3.3.2019 VESILEPPIKSEEN tehtiin aurinkoisessa kevätsäässä. Retkellä tutustuttiin mm. Muumi -jääveistosnäyttelyyn sekä  Vesileppiksen kylpylän riemuihin.                                                       

KOTITALOUSJÄTTEIDEN LAJITTELU

torstaina 10.1. klo 18.30 Kulttuurikeskuksen Karl Collan -salissa, luennoitsijana Mika Jauhiainen Ylä-Savon jätehuollosta.

IMMO KUUTSA on Vuoden Omakotiasukas 2018

Immo Kuutsa on omalla innostavalla esimerkillään näyttänyt, miten omakotiyhdistykset ja pientaloasukkaat voivat vaikuttaa paitsi oman asuinalueensa myös valtakunnallisiin asioihin.

”Immo Kuutsa on toiminut jo vuosikymmeniä aktiivisesti Omakotiliiton luottamustehtävissä ja luonut vuosien varrella hyvät yhteistyöverkostot eri puolille Suomea. Kuutsa on esimerkiksi tänä vuonna 20 vuotta täyttävän Iisalmen Omakotiyhdistyksen perustaja ja sen ensimmäinen puheenjohtaja. Yhdistys on Pohjois-Savon piirin suurin yhdistys”, Suomen Omakotiliiton puheenjohtaja Ari Rehnfors perustelee valintaa.

Iisalmen Omakotiyhdistys on tarjonnut jäsenilleen omakotitalkkaritoimintaa yli kymmenen vuotta ‒ heti siitä lähtien, kun toiminta tuli mahdolliseksi. 

Vuoden 2018 tapahtumia: 

Syyskokous 27.9. Ilvolanpirtillä, Riistakatu 21. Illassa saimme opastusta syksyn puutarhatöihin.

Yhdistyksemme 20 -v. juhlaa vietettiin 7.10. Iisalmen kulttuurikeskuksella. Suomen Omakotiliitosta paikalle oli saapunut hallituksen puheenjohtaja Ari Rehnfors sekä toiminnanjohtaja Kaija Savolainen. Juhlassa saimme kuulla yhdistyksen  perustajan Immo Kuutsan ja pitkäaikaisen puheenjohtajan Jukka Ryhäsen  esittämän yhdistyksemme historiikin. Saimme nauttia myös Iinan Kolibrien tanssiesityksistä sekä yhdistyksemme jäsenistä kootun Sokkelikuoron lauluesityksistä. Juhlassa jaettiin tunnustuksia yhdistyksessä pitkään ja ansioituneesti toimineille jäsenille. Tilaisuudessa oli läsnä  n. 130 yhdistyksemme jäsentä.  

Energiailta (lämmitysjärjestelmät) pidettiin keskiviikkona 10.10. Luma-keskus Majakassa. Mukana oli asiantuntijoita Kuopion kaupungilta ja Ramboll Finland Oy:ltä, esillä oli myös Savon Voima sekä iisalmelaisia yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä KierRe -hankkeen kanssa. Tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua eri lämmitysjärjestelmien soveltuvuudesta erityyppisiin kohteisiin.

Teema-päivää pidettiin Puijon Värissä 15.10. Jäsenet saivat kauppiaalta special-alennuksen ja uudet jäsenet yllätyslahjan.

OMENAPUUARVONTA

Iisalmen Omakotiyhdistyksen omenapuuarvontaan osallistuminen oli tänäkin vuonna runsasta ja 20 omenapuuta löysi uuden kodin. Onnea voittajille!

KÄYTIIN KESÄTEATTEREISSA

Iisalmen Omakotiyhdistyksen kesäretket sunntautuivat kesäteattereihin ja  vetivätkin väkeä mukavasti. Kävimme naapurikaupungissa Kiruvedellä  Eerolan kesäteatterissa katsomassa Kaiken takana on nainen -esitystä ja Kuopion Rauhanlahdessa Pertti -musiikkikomediaa. Viihdyttäviä olivat  molemmat esitykset!

26.5. Iisalmen Omakotiyhdistys oli esillä aurinkoisessa Kirkkopuistossa pidetyn ja suuren suosion saavuttaneen kirppispäivän yhteydessä kertomassa  yhdistyksemme toiminnasta. Jäsenille jaettiin kesäkukkaravinnepurkit ja uusia jäseniä jututettiin ja toivotettiin tervetulleeksi joukkoomme. 

Iisalmen Omakotiyhdistyksen kevätkokous pidettiin 12.4. Luma-keskus Majakassa. Tilaisuudessa oli paikalla Kiinteistövälitys Aninkaisen kiinteistövälittäjä Pekka Heikkinen kertomassa ja vastaamassa kiinteistön myyntiin/ostoon liittyviin  kysymyksiin.


Vuoden 2017 tapahtumia:

Iisalmen Omakotiyhdistyksen syyskokousta vietettiin 25.10.17  Ylä-Savon Ammattiopiston auditoriossa. Tilaisuudessa jäteneuvoja Päivi Ryhänen Ylä-Savon Jätehuollosta kertoi ja opasti asiantuntevasti ja mielenkiintoisesti jätehuollosta ja kierrätyksestä. 

EVÄITÄ ELÄMÄLLE HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTTI tarjosi jäsenille mieleenpainuvan kulttuurielämyksen 25.11. IISALMEN KULTTUURIKESKUKSELLA. 

"ASUTTIIN SITÄ ENNENKIN"

Iisalmen Omakotiyhdistyksellä oli 26.8. vierailukohteena yli 100 –vuotias, Iisalmen vanhin asuttu omakotitalo ”Akula” Haukiniemenkatu 6 b, osana Suomi100 -vuotisteemapäivään liityvää Aikamatka -tapahtumaa Iisalmessa. Kohteemme herätti kiinnostusta ja siellä vieraili n. 90 hlöä.

Paikalla talon omistajat Hilppa (o.s. Remes) ja Vesa Pakarinen olivat kertomassa talon historiasta. Pihapiirissä oli pientä tarjoilua ”ajan henkeen”.

ASUNTOMESSUMATKA MIKKELIIN
Lähes bussillinen Iisalmen Omakotiyhdistyksen jäseniä osallistui Asuntomessumatkalle Mikkeliin 29.7.

TUNTEMATON SOTILAS KOLJONVIRRALLA
Meitä oli 100 henkilöä katsomassa kesäteatteriesitystä 16.7. Koljonvirralla. 

La 13.5. vietettiin Perheen päivää aurinkoisessa säässä Lasten liikennepuistossa Luuniemellä. – Perheen pienimmät huristelivat polkuautoilla ja kiipeilivät leikkivälineillä - yllätyksenä karvainen nalle tervehti lapsia karkkien kera. Mehu, kahvi ja letut maistuivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Sää suosi tapahtumaa.  

Omakotiyhdistys Kevätmessuilla Iisalmen jäähallilla 21.5.
Kevätmessuilla jututettiin Omakotiyhdistyksen jäseniä ja he saivat mukaansa siemenpussukan kylvettäväksi kukkapenkkiin ja yrttiruukkuun. Uusia jäseniä liittyi joukkoomme ja heitä tullaan muistamaan uimahallilipuilla. 

Iisalmen Omakotiyhdistyksen kevätkokous pidettiin 11.4. Luma-keskus Majakassa. Tilaisuudessa Omakotiliiton järjestösihteeri Sami Toivanen kertoi mm. viime vuoden toteutuneista liiton saavutuksista, esim. kotitalousvähennyksen prosenttiosuuden nousu sekä jätevesiasetuksen ja energiatodistuksen muutokset. 

 

Sami Toivanen uuden rollupp -julisteemme ääressä.

Valtakunnallista Omakotipäivää vietetiin la 6.5.

Omakotipäivänä lämmitysjärjestelmiä esiteltiin jäsenetuliikkeessämme Hanakoilla Teollisuuskylässä.
Omakotiyhdistyksen edustajat olivat paikalla kertomassa ydistyksen toiminnasta ja jäseneduista.

La 6.5. päivä vietettiin myös Siisti-Iisalmi -päivää– 
 yhdistyksemme suositteli jäseniään kurkistamaan omalle pihalleen ja vähän sen ulkopuolellekin – yhteisen siistin ympäristömme hyväksi. Näyttipä ihmiset touhuilevan pihoillaan ja kaduilla ja siistiä tuli. 

Siisti –päivänä la 6.5. Omakotiyhdistyksen jäsenet haastettiin toteuttamaan omalla asuinalueellaan SUOMI100 -roskakävelykierros


Iisalmen Omakotiyhdistyksen omenapuukuvakilpailun voittajakuva

Markkinoinnissamme käytettävä kuva, Tuija Kokkonen v. 2016

 

  
Iisalmen Omakotiyhdistys ry.
Pukkimäentie 9, 74170 IISALMI
Powered by CMSimple |
Login | Layout Kopio-Raksa 2015