preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys toimii omakotiasujien etujen puolestapuhujana. Jäseniä meillä on jo n. 1200. 

Omakotiyhdistyksen jäsenetuytitykset tarjoavat jäsenistölle monipuolisia etuja asumiseen liittyviin hankintoihin. Lisäksi jäsenistölle tarjotaan etuja virkistystoimintaan.

Omakotitalkkarin palvelut ovat iäkkäiden jäsentemme käytettävissä. He auttavat talvella lumitöissä ja puiden pilkkomisessa, kesällä hoituvat nurmikon ja pensasaidan leikkuu. Myös siivouspalvelut kuuluvat työnkuvaan.

Ehdotuksia, ideoita ja kritiikkiä sekä toiminnasta yleensä, että nettisivuista otetaan ilomielin vastaan osoitteessa iisalmenoky@gmail.com

Tervetuloa tutustumaan toimintaan nettisivujemme kautta.

Hyvien naapurisuhteiden julistus

Ärsyttääkö naapurin puu, joka pudottaa lehtensä sinun tontillesi tai vaivaako savu pyykkien kuivausta ulkona? Taajamassa asuminen vaatii tiettyjä pelisääntöjä ja toisten huomioon ottamista, vaikka asuttaisiinkin omakotitalossa. Pienellä viitseliäisyydellä ja toisten kunnioittamisella voimme tehdä yhteisestä asuinympäristöstämme vieläkin paremman.Suomen Omakotiliitto onkin laatinut seuraavanlaisen hyvien naapurisuhteiden julistuksen:

1. Asetu aika ajoin rajanaapurisi asemaan ja pohdi, mitä hän ehkä minulta toivoisi, ja toteuta tämä mieleesi tullut ajatus.

2. Muista äänekkäiden pihanhoitolaitteiden, kuten ruohonleikkureiden, suositeltavat käyttöajat. On kohteliasta naapureita kohtaa olla käyttämättä laitteita myöhään illalla tai sunnuntaisin.

3. Muista että vaikka puut ja oksistot eivät varjostaisi sinun pihaa niin ne saattavat varjostaa naapurin pihaa. Silloin tällöin kannattaa harkita puiden kaatoa ja oksien leikkaamista.

4. Jos aiot rakentaa lähellä rajaa jotakin, niin on kohteliasta keskustella naapurin kanssa asiasta, vaikka rakentamismääräykset eivät hanketta säätelisikään.

5. Tarkkaile oman lemmikkieläimesi käytöstä. Jos koira haukkuu taajamassa usein ja säännöllisesti, niin se todennäköisesti häiritsee useita naapureita. Koiralla on aina syy haukkumiseen, ja sinun omistajana pitää se selvittää. Koira voi esimerkiksi haukkua yksinäisyyttä koirankopissaan.

6. Talvella lumien poisto omalta tontilta tulee tapahtua niin, ettei lumia viedä liian lähelle naapurin tonttia. Lumien sulamisvedet voivat olla haitaksi naapurille tai jopa vaaraksi naapurin talolle.

7. Jos aiot järjestää pihajuhlat, jossa soitetaan musiikkia ja muutenkin toiminta on äänekästä, niin ilmoita asiasta ystävällisesti naapurille. Muista myös että musiikin ääni kantautuu stereoista kauas avoimessa pihatilassa.

8. Kun istutat pensaita tai puita, niin pohdi miltä ne näyttävät vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Näkösuoja on hyvä perustelu pensasaidan istuttamiselle. Huolehdi että puu- tai pensasaidat eivät kasva liian korkeiksi, jolloin niistä on haittaa naapurille mutta myös itsellesi. Liian korkeat aidat pimentävät ja roskaavat tontteja.

9. Puunpoltosta aiheutuu pienhiukkaspäästöjä. Polta puut asianmukaisesti, ohjeet oikealle puunpoltolle löytyvät ympäristöministeriön kotisivuilta www.ymparisto.fi.

10. Me ihmiset olemme erilaisia. Joku häiriintyy helpommin ja joku ei juuri mistään. Kunnioitetaan ihmisten erilaisuutta.

Naapurisuhteita kannattaa vaalia. Laihakin naapurisopu on aina parempi kuin lihava riita. Kanssakäyminen lisää naapureiden välistä luottamusta, yhteisymmärrystä ja asuinalueen viihtyisyyttä. Osallistumalla omakotiyhdistyksen toimintaan edistät pientaloalueiden yhteisöllisyyttä ja olet vaikuttamassa viihtyisämmän asuinympäristön puolesta.

 

 

 

Ajankohtaista


***********************************************************

IISALMEN OMAKOTIYHDISTYS TOIVOTTAA JÄSENILLEEN ONNEKASTA JA EDUKASTA OMAKOTIASUMISVUOTTA 2017 !
***********************************************************

Waltteri Torikan konsertti 10.3.2017 klo 19.00 Iisalmen kulttuurikeskuksella - kaikki jäsenetuliput varattu. 

Lataa ja lue jäsenkirje syksy_2016 

Jätehuoltokilpailutuksen tulokset.

Iisalmen omakotiyhdistyksen syyskokous pidettiin 23.11.2016 Luma-keskus Majakassa. Tilaisuudessa oli paikalla jäsenetuliikkeemme Savon Murtosuojaus Oy:n Hannu Parviainen kertomassa kodin turvatoimista. Illassa arvottiin vara-avaimen turvaboxi, jouluinen herkkukori sekä sammutuspeitto.

Iisalmen omakotiyhdistyksen jäsenilta 5.10.16 Ilvolanpirtillä, Riistakatu 21 A, aiheena: Omakotiyhdistys ikäihmisen asialla. Tilaisuus saavutti suuren suosion, paikalla oli 73 kuulijaa. Tilaisuudessa olivat mukana Ilvolanpirtin johtaja Kaarina Huhtaniska kertomassa Ilvolanpirtin toiminnasta, vs. asiakasohjaaja Tea Nissinen SOTE:sta kertoi kotona asumista tukevista palveluista sekä rakennustarkastaja Jarno Repo Iisalmen kaupungilta ikäihmisille suunnatun omakotiasumisen korjausavustuksista ja toimenpiteistä. Lisäksi kerrottiin yhdistyksemme tarjoamista talkkaripalveluista ikäihmisille. 

Aurinkoenergia-ilta jäsenille 23.8.16 klo 19.00 Luma-keskuksella sai liikkeelle mukavasti jäsenistöämme kuulemaan miten voi pinentää energialaskua ja ryhtyä aurinkosähköenergian tuottajaksi. Illan yhteistyökumppaneina olivat Savon Voima ja MTK Iisalmi.

Vuoden 2016 omenapuuarvonnassa 20 yhdistyksemme onnekasta jäsentä voitti pihalleen omppupuun (arvontaan ilmoittautui 63 jäsentä).

Asuntomessumatka Seinäjoelle 23. -24.7.16
Pohjois-Savon piiriin kuuluvien omakotiyhdistysten yhteiselle asuntomessumatkalle Seinäjoelle osallistui mukava joukko myös meidän yhdityksemme jäseniä.

Kesäteatteria 
Teatteriliput Karavaanarit esitykseen 7.7.16 Mansikkaniemellä menivät "kuin kuumille kiville".  

Valokuvauskilpailu on ratkennut - kilpailun voitti Tuija Kokkonen - ONNEA Tuijalle!
Kilpailuun osallistui 16 kuvaajaa, kiitokset kaikille osallistuneille. Valokuvauskilpailun teemana oli Iisalmen Omakotiyhdistyksen jäsenen pihapiirin/talon kuvaaminen omenapuun katveessa. Voittokuvan kuvaaja palkittiin 200 €:n lahjakortilla jäsenetuliikkeeseemme, Tuijan valinta kohdentui K-Rauta Masaan. Voittokuva päätyy yhdistyksemme rollupp -julisteeseen käytettäväksi yhdistyksemme toimintaa esittelevissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Myös muita kilpailuun saapuneita kuvia käytetään kotisivujemme elävöittämisessä.

Iisalmen Omakotiyhdistyksen omenapuukuvakilpailun voittajakuva

Voittokuva: Tuija Kokkonen

 

 

 

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.
Pukkimäentie 9, 74170 IISALMI
Powered by CMSimple |
Login | Layout Kopio-Raksa 2015