preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys toimii omakotiasujien etujen puolestapuhujana. Jäseniä meillä on jo n. 1200. 

Omakotitalkkarin palvelut ovat iäkkäiden jäsentemme käytettävissä. He auttavat talvella lumitöissä ja puiden pilkkomisessa, kesällä hoituvat nurmikon ja pensasaidan leikkuu. Myös siivouspalvelut kuuluvat työnkuvaan.

Ehdotuksia, ideoita ja kritiikkiä sekä toiminnasta yleensä, että nettisivuista otetaan ilomielin vastaan osoitteessa iisalmenoky@gmail.com

Tervetuloa tutustumaan toimintaan nettisivujemme kautta.

Hyvien naapurisuhteiden julistus

Ärsyttääkö naapurin puu, joka pudottaa lehtensä sinun tontillesi tai vaivaako savu pyykkien kuivausta ulkona? Taajamassa asuminen vaatii tiettyjä pelisääntöjä ja toisten huomioon ottamista, vaikka asuttaisiinkin omakotitalossa. Pienellä viitseliäisyydellä ja toisten kunnioittamisella voimme tehdä yhteisestä asuinympäristöstämme vieläkin paremman.Suomen Omakotiliitto onkin laatinut seuraavanlaisen hyvien naapurisuhteiden julistuksen:

1. Asetu aika ajoin rajanaapurisi asemaan ja pohdi, mitä hän ehkä minulta toivoisi, ja toteuta tämä mieleesi tullut ajatus.

2. Muista äänekkäiden pihanhoitolaitteiden, kuten ruohonleikkureiden, suositeltavat käyttöajat. On kohteliasta naapureita kohtaa olla käyttämättä laitteita myöhään illalla tai sunnuntaisin.

3. Muista että vaikka puut ja oksistot eivät varjostaisi sinun pihaa niin ne saattavat varjostaa naapurin pihaa. Silloin tällöin kannattaa harkita puiden kaatoa ja oksien leikkaamista.

4. Jos aiot rakentaa lähellä rajaa jotakin, niin on kohteliasta keskustella naapurin kanssa asiasta, vaikka rakentamismääräykset eivät hanketta säätelisikään.

5. Tarkkaile oman lemmikkieläimesi käytöstä. Jos koira haukkuu taajamassa usein ja säännöllisesti, niin se todennäköisesti häiritsee useita naapureita. Koiralla on aina syy haukkumiseen, ja sinun omistajana pitää se selvittää. Koira voi esimerkiksi haukkua yksinäisyyttä koirankopissaan.

6. Talvella lumien poisto omalta tontilta tulee tapahtua niin, ettei lumia viedä liian lähelle naapurin tonttia. Lumien sulamisvedet voivat olla haitaksi naapurille tai jopa vaaraksi naapurin talolle.

7. Jos aiot järjestää pihajuhlat, jossa soitetaan musiikkia ja muutenkin toiminta on äänekästä, niin ilmoita asiasta ystävällisesti naapurille. Muista myös että musiikin ääni kantautuu stereoista kauas avoimessa pihatilassa.

8. Kun istutat pensaita tai puita, niin pohdi miltä ne näyttävät vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Näkösuoja on hyvä perustelu pensasaidan istuttamiselle. Huolehdi että puu- tai pensasaidat eivät kasva liian korkeiksi, jolloin niistä on haittaa naapurille mutta myös itsellesi. Liian korkeat aidat pimentävät ja roskaavat tontteja.

9. Puunpoltosta aiheutuu pienhiukkaspäästöjä. Polta puut asianmukaisesti, ohjeet oikealle puunpoltolle löytyvät ympäristöministeriön kotisivuilta www.ymparisto.fi.

10. Me ihmiset olemme erilaisia. Joku häiriintyy helpommin ja joku ei juuri mistään. Kunnioitetaan ihmisten erilaisuutta.

Naapurisuhteita kannattaa vaalia. Laihakin naapurisopu on aina parempi kuin lihava riita. Kanssakäyminen lisää naapureiden välistä luottamusta, yhteisymmärrystä ja asuinalueen viihtyisyyttä. Osallistumalla omakotiyhdistyksen toimintaan edistät pientaloalueiden yhteisöllisyyttä ja olet vaikuttamassa viihtyisämmän asuinympäristön puolesta.

 

 

 

Ajankohtaista

TULOSSA ELOKUUSSA: Aurinkoenergia-ilta 23.8.16 klo 18.00 (kahvitarjoilu klo 17.30) Luma-keskuksella.   

Asuntomessuille Seinäjoelle 23.-24.7.2016 . Lue matkatiedote tästä >>>

LATAA UUSI JÄSENKIRJE >>>
Sisältö: Kilpailutettu sähkönhinta, syyskokous valinnat, uusia jäsenetuja.

Asuntomessumatka Seinäjoelle 23. - 24.7.16
Lähde Pohjois-Savon piiriin kuuluvien omakotiyhdistysten yhteiselle asuntomessumatkalle Seinäjoelle. Ilmoittautuminen 18.6.16 mennessä. Yllä linkki josta avautuu matkaohjelma.

Kesäteatteria
Yhdistys tarjoaa teatterilipun 10 €/jäsen Karavaanarit esitykseen 7.7.16 klo 19.00 Mansikkaniemellä. Avec samasta taloudesta ryhmälipulla 23 €. Sitovat lippuvaraukset otetaan vastaan vain ma-ke 20. - 22.6.16 esisijaisesti s-postilla varausokyiisalmi@gmail.com tai Lispe p. 0440 424 025. Lippujen lunastus käteisellä ja jäsenkorttia näyttämällä vain ma-ti 27. - 28.6.16 klo 10.00 - 15.00 Kopio-Raksasta, Päiviönkatu 19.  Tervetuloa!

Jättipalsamitalkoot 16.6.16
Yhdistyksemme osallistuu kaupungin järjestämään haittakasvien hävittämistalkoisiin osana Siisti-Iisalmi kampanjaa 16.6. klo 16.30 - 18.30 Sankariniemi-Pöllösenlahti alueella (kokoontuminen Pöllösenlahden uimarannalle). Talkooillan aikana saamme neuvoja haittakasvien hävittämiseen ja torjuntaan. Kaupunki järjestää talkoolaisille suojahanskat ja jätesäkit. - Lähdetään joukolla siistimään ympäristöämme !

Omenapuita jäsenille
Yhdistys lahjoittaa jäsenistölle omenapuita (20 kpl). Voit osallistua omenapuun arvontaan vain torstaina 23.6.16 lähettämällä tekstiviestin p. 050 378 6020 tai s-postin zepeteus@gmail.com. Ilmoita jäsennumerosi, nimesi sekä puh.numerosi. Vain ko. päivänä tehdyt varaukset hyväksytään. 

Valokuvauskilpailu
Jäsenistölle on julistettu valokuvauskilpailu, jossa teemana on Iisalmen Omakotiyhdistyksen jäsenen pihapiirin/talon kuvaaminen omenapuun katveessa. Tänä vuonna omenapuut ovat kukkineet jo hiukan etuajassa sekä sateet ja tuulet olleet myös riesana, mutta kilpailuun voi toki osallistua aikaisempinakin vuosina otetuilla kuvilla. Voittajakuvan ottaja palkitaan 200 €:n lahjakortilla, joka osoitetaan johonkin jäsenetuliikkeistämme (omavalintainen). Myös muita kärkisijoille sijoittuneiden kuvien ottajia palkitaan tavarapalkinnoilla. Voittokuva päätyy yhdistyksemme rollupp-julisteeseen käytettäväksi yhdistyksemme toimintaa esittelevissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Valokuvat tulee toimittaa 30.6.16 mennessä osoitteella iisalmenoky@gmail.com. Valokuvat pyydetään toimittamaan käsittelemättöminä. 


Kevätkokous 7.4.2016
Pidimme kevätkokouksen Iisalmen Luma-keskuksella torstaina 7.4. klo 18.00. Kokouksessa käytiin läpi tiliasiat sekä kuultiin esitelmä "Kurkistus Iisalmen kaavoitukseen". 

12.8.2015
Jätehuollon kilpailutus. LUE LISÄÄ >>> 

29.5.2015
Uudet sähkösopimus hinnat. LUE LISÄÄ >>> 

 

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.
Pukkimäentie 9, 74170 IISALMI
Powered by CMSimple |
Login | Layout Kopio-Raksa 2015