preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys toimii omakotiasujien etujen puolestapuhujana. Jäseniä meillä on jo yli 1200. 

Omakotitalkkarin palvelut ovat iäkkäiden jäsentemme käytettävissä. He auttavat talvella lumitöissä ja puiden pilkkomisessa, kesällä hoituvat nurmikon ja pensasaidan leikkuu. Myös siivouspalvelut kuuluvat työnkuvaan.

Ehdotuksia, ideoita ja kritiikkiä sekä toiminnasta yleensä, että nettisivuista otetaan ilomielin vastaan osoitteessa jukka.ryhanen(ät)omakotiliitto.fi

Tervetuloa tutustumaan toimintaan nettisivujemme kautta.

Hyvien naapurisuhteiden julistus

Ärsyttääkö naapurin puu, joka pudottaa lehtensä sinun tontillesi tai vaivaako savu pyykkien kuivausta ulkona? Taajamassa asuminen vaatii tiettyjä pelisääntöjä ja toisten huomioon ottamista, vaikka asuttaisiinkin omakotitalossa. Pienellä viitseliäisyydellä ja toisten kunnioittamisella voimme tehdä yhteisestä asuinympäristöstämme vieläkin paremman.Suomen Omakotiliitto onkin laatinut seuraavanlaisen hyvien naapurisuhteiden julistuksen:

1. Asetu aika ajoin rajanaapurisi asemaan ja pohdi, mitä hän ehkä minulta toivoisi, ja toteuta tämä mieleesi tullut ajatus.

2. Muista äänekkäiden pihanhoitolaitteiden, kuten ruohonleikkureiden, suositeltavat käyttöajat. On kohteliasta naapureita kohtaa olla käyttämättä laitteita myöhään illalla tai sunnuntaisin.

3. Muista että vaikka puut ja oksistot eivät varjostaisi sinun pihaa niin ne saattavat varjostaa naapurin pihaa. Silloin tällöin kannattaa harkita puiden kaatoa ja oksien leikkaamista.

4. Jos aiot rakentaa lähellä rajaa jotakin, niin on kohteliasta keskustella naapurin kanssa asiasta, vaikka rakentamismääräykset eivät hanketta säätelisikään.

5. Tarkkaile oman lemmikkieläimesi käytöstä. Jos koira haukkuu taajamassa usein ja säännöllisesti, niin se todennäköisesti häiritsee useita naapureita. Koiralla on aina syy haukkumiseen, ja sinun omistajana pitää se selvittää. Koira voi esimerkiksi haukkua yksinäisyyttä koirankopissaan.

6. Talvella lumien poisto omalta tontilta tulee tapahtua niin, ettei lumia viedä liian lähelle naapurin tonttia. Lumien sulamisvedet voivat olla haitaksi naapurille tai jopa vaaraksi naapurin talolle.

7. Jos aiot järjestää pihajuhlat, jossa soitetaan musiikkia ja muutenkin toiminta on äänekästä, niin ilmoita asiasta ystävällisesti naapurille. Muista myös että musiikin ääni kantautuu stereoista kauas avoimessa pihatilassa.

8. Kun istutat pensaita tai puita, niin pohdi miltä ne näyttävät vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Näkösuoja on hyvä perustelu pensasaidan istuttamiselle. Huolehdi että puu- tai pensasaidat eivät kasva liian korkeiksi, jolloin niistä on haittaa naapurille mutta myös itsellesi. Liian korkeat aidat pimentävät ja roskaavat tontteja.

9. Puunpoltosta aiheutuu pienhiukkaspäästöjä. Polta puut asianmukaisesti, ohjeet oikealle puunpoltolle löytyvät ympäristöministeriön kotisivuilta www.ymparisto.fi.

10. Me ihmiset olemme erilaisia. Joku häiriintyy helpommin ja joku ei juuri mistään. Kunnioitetaan ihmisten erilaisuutta.

Naapurisuhteita kannattaa vaalia. Laihakin naapurisopu on aina parempi kuin lihava riita. Kanssakäyminen lisää naapureiden välistä luottamusta, yhteisymmärrystä ja asuinalueen viihtyisyyttä. Osallistumalla omakotiyhdistyksen toimintaan edistät pientaloalueiden yhteisöllisyyttä ja olet vaikuttamassa viihtyisämmän asuinympäristön puolesta.

 

 

 

Ajankohtaista  

LATAA UUSI JÄSENKIRJE >>>
Sisältö: Kilpailutettu sähkönhinta, syyskokous valinnat, uusia jäsenetuja. 

Syyskokous 12.11.2015
Tervetuloa syyskokoukseen Iisalmen Lumakeskukselle torstaina 12.11. klo 18.00. Kokouksessa sääntömääräiset asiat, kuten uuden puheenjohtajan valinta. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. 

12.8.2015
Jätehuollon kilpailutus. LUE LISÄÄ >>> 

29.5.2015
Uudet sähkösopimus hinnat. LUE LISÄÄ >>> 

20.8.2014
Järjestämme vierailun Anjan Pihaputiikkiin Lapinlahdelle ma 1.9.2014. Lähtö linja-autoasemalta klo 17.30. Retki on jäsenille ilmainen, paikkoja rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset 28.8. mennessä puh. 0400 676 102 (klo 9-15) tai iisalmenoky@gmail.com Tervetuloa mukaan. 

8.7.2014
Lähde asuntomessuille Jyväskylään la 2.8. Jäsenperheen ensimmäiselle lähtijälle yhdistys kustantaa matkan + pääsylipun ja avec maksaa vain 20 eur. Ilmoittautumiset p. 044 530 0745 (ark. klo 9-14) tai spostilla itasuomi@omakotiliitto.fi Matkan järjestäjänä toimii Omakotiliiton Pohjois-Savon piirijärjestö.

6.3.2014
Yhdistyksen kevätkokous pidetään maanantaina 31.3. klo 18.00 Lumakeskuksen auditoriossa. Kokouskahvit klo 17.30 alkaen. 

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.
Laihotie 14, 74100 IISALMI
Powered by CMSimple |
Login | Layout Kopio-Raksa 2015