preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Yhdistys

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys toimii omakotiasujien etujen puolestapuhujana. Jäseniä meillä on jo n. 1200. 

Omakotiyhdistyksen jäsenetuytitykset tarjoavat jäsenistölle monipuolisia etuja asumiseen liittyviin hankintoihin. Lisäksi jäsenistölle tarjotaan etuja virkistystoimintaan.

Omakotitalkkarin palvelut ovat iäkkäiden jäsentemme käytettävissä. He auttavat talvella lumitöissä ja puiden pilkkomisessa, kesällä hoituvat nurmikon ja pensasaidan leikkuu. Myös siivouspalvelut kuuluvat työnkuvaan.

Ehdotuksia, ideoita ja kritiikkiä sekä toiminnasta yleensä, että nettisivuista otetaan ilomielin vastaan osoitteessa iisalmenoky@gmail.com

Tervetuloa tutustumaan toimintaan nettisivujemme kautta.

Hyvien naapurisuhteiden julistus

Ärsyttääkö naapurin puu, joka pudottaa lehtensä sinun tontillesi tai vaivaako savu pyykkien kuivausta ulkona? Taajamassa asuminen vaatii tiettyjä pelisääntöjä ja toisten huomioon ottamista, vaikka asuttaisiinkin omakotitalossa. Pienellä viitseliäisyydellä ja toisten kunnioittamisella voimme tehdä yhteisestä asuinympäristöstämme vieläkin paremman.

Suomen Omakotiliitto onkin laatinut seuraavanlaisen hyvien naapurisuhteiden julistuksen:

1. Asetu aika ajoin rajanaapurisi asemaan ja pohdi, mitä hän ehkä minulta toivoisi, ja toteuta tämä mieleesi tullut ajatus.

2. Muista äänekkäiden pihanhoitolaitteiden, kuten ruohonleikkureiden, suositeltavat käyttöajat. On kohteliasta naapureita kohtaa olla käyttämättä laitteita myöhään illalla tai sunnuntaisin.

3. Muista että vaikka puut ja oksistot eivät varjostaisi sinun pihaa niin ne saattavat varjostaa naapurin pihaa. Silloin tällöin kannattaa harkita puiden kaatoa ja oksien leikkaamista.

4. Jos aiot rakentaa lähellä rajaa jotakin, niin on kohteliasta keskustella naapurin kanssa asiasta, vaikka rakentamismääräykset eivät hanketta säätelisikään.

5. Tarkkaile oman lemmikkieläimesi käytöstä. Jos koira haukkuu taajamassa usein ja säännöllisesti, niin se todennäköisesti häiritsee useita naapureita. Koiralla on aina syy haukkumiseen, ja sinun omistajana pitää se selvittää. Koira voi esimerkiksi haukkua yksinäisyyttä koirankopissaan.

6. Talvella lumien poisto omalta tontilta tulee tapahtua niin, ettei lumia viedä liian lähelle naapurin tonttia. Lumien sulamisvedet voivat olla haitaksi naapurille tai jopa vaaraksi naapurin talolle.

7. Jos aiot järjestää pihajuhlat, jossa soitetaan musiikkia ja muutenkin toiminta on äänekästä, niin ilmoita asiasta ystävällisesti naapurille. Muista myös että musiikin ääni kantautuu stereoista kauas avoimessa pihatilassa.

8. Kun istutat pensaita tai puita, niin pohdi miltä ne näyttävät vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Näkösuoja on hyvä perustelu pensasaidan istuttamiselle. Huolehdi että puu- tai pensasaidat eivät kasva liian korkeiksi, jolloin niistä on haittaa naapurille mutta myös itsellesi. Liian korkeat aidat pimentävät ja roskaavat tontteja.

9. Puunpoltosta aiheutuu pienhiukkaspäästöjä. Polta puut asianmukaisesti, ohjeet oikealle puunpoltolle löytyvät ympäristöministeriön kotisivuilta  www.ymparisto.fi.

10. Me ihmiset olemme erilaisia. Joku häiriintyy helpommin ja joku ei juuri mistään. Kunnioitetaan ihmisten erilaisuutta.

Naapurisuhteita kannattaa vaalia. Laihakin naapurisopu on aina parempi kuin lihava riita. Kanssakäyminen lisää naapureiden välistä luottamusta, yhteisymmärrystä ja asuinalueen viihtyisyyttä. Osallistumalla omakotiyhdistyksen toimintaan edistät pientaloalueiden yhteisöllisyyttä ja olet vaikuttamassa viihtyisämmän asuinympäristön puolesta.

 

 

 

Ajankohtaista

Jäsenkirjeet on tallennettu pdf-muodossa JÄSENKIRJE osioon.


Iisalmen Omakotiyhdistyksen kevätkokous pidetään torstaina 12.4. klo 18.00 (kahvitus klo 17.30) Luma-keskus Majakassa, Savonkatu 5. Tilaisuudessa paikalla Kiinteistövälitys Aninkaisen kiinteistövälittäjä Pekka Heikkinen kertomassa ja vastaamassa kiinteistön myyntiin/ostoon liittyvissä kysymyksissä. Arvontaa - tervetuloa!


Vuoden 2017 tapahtumia:

Iisalmen Omakotiyhdistyksen syyskokousta vietettiin 25.10.17  Ylä-Savon Ammattiopiston auditoriossa. Tilaisuudessa jäteneuvoja Päivi Ryhänen Ylä-Savon Jätehuollosta kertoi ja opasti asiantuntevasti ja mielenkiintoisesti jätehuollosta ja kierrätyksestä. 

EVÄITÄ ELÄMÄLLE HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTTI tarjosi jäsenille mieleenpainuvan kulttuurielämyksen 25.11. IISALMEN KULTTUURIKESKUKSELLA. 

"ASUTTIIN SITÄ ENNENKIN"

Iisalmen Omakotiyhdistyksellä oli 26.8. vierailukohteena yli 100 –vuotias, Iisalmen vanhin asuttu omakotitalo ”Akula” Haukiniemenkatu 6 b, osana Suomi100 -vuotisteemapäivään liityvää Aikamatka -tapahtumaa Iisalmessa. Kohteemme herätti kiinnostusta ja siellä vieraili n. 90 hlöä.

Paikalla talon omistajat Hilppa (o.s. Remes) ja Vesa Pakarinen olivat kertomassa talon historiasta. Pihapiirissä oli pientä tarjoilua ”ajan henkeen”.

AKULAnetti.jpg

Näkymä Haukiniemenkadulta, jossa Akula kuvan keskivaiheilla, vasemmalta ensimmäinen kokonaan näkyvä talo.

ASUNTOMESSUMATKA MIKKELIIN
Lähes bussillinen Iisalmen Omakotiyhdistyksen jäseniä osallistui Asuntomessumatkalle Mikkeliin 29.7.

TUNTEMATON SOTILAS KOLJONVIRRALLA
Meitä oli 100 henkilöä katsomassa kesäteatteriesitystä 16.7. Koljonvirralla. 

Omenapuarvonta saavutti suuren suosion ja osallistujien joukosta onnetar suosi seuraavia jäseniämme:

Arno Toivanen, Helena Kurkinen, Arja Matilainen, Markku Väisänen, Riika-Mari Martikainen, Jaakko Koljonen, Eero Pitkänen, Juhani Kettunen, Arja Komulainen, Unto Kettunen, Jussi Kettunen, Liisa Tegelberg, Matti Veteli, Keijo Nousiainen, Mikko Ryhänen, Riitta Hartikainen, Pentti Lukkarinen, Markku Auvinen, Ritva Niskanen, Viljo Balk.

ONNEA voittajille!

La 13.5. vietettiin Perheen päivää aurinkoisessa säässä Lasten liikennepuistossa Luuniemellä. – Perheen pienimmät huristelivat polkuautoilla ja kiipeilivät leikkivälineillä - yllätyksenä karvainen nalle tervehti lapsia karkkien kera. Mehu, kahvi ja letut maistuivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Sää suosi tapahtumaa.  

Omakotiyhdistys Kevätmessuilla Iisalmen jäähallilla 21.5.
Kevätmessuilla jututettiin Omakotiyhdistyksen jäseniä ja he saivat mukaansa siemenpussukan kylvettäväksi kukkapenkkiin ja yrttiruukkuun. Uusia jäseniä liittyi joukkoomme ja heitä tullaan muistamaan uimahallilipuilla. 

Iisalmen Omakotiyhdistyksen kevätkokous pidettiin 11.4. Luma-keskus Majakassa. Tilaisuudessa Omakotiliiton järjestösihteeri Sami Toivanen kertoi mm. viime vuoden toteutuneista liiton saavutuksista, esim. kotitalousvähennyksen prosenttiosuuden nousu sekä jätevesiasetuksen ja energiatodistuksen muutokset. 

 

Sami Toivanen uuden rollupp -julisteemme ääressä.

Yhdistyksemme uusi rollupp -juliste on valmis!
Rolupp -julistetta tullaan käyttämään yhdistyksemme tilaisuukseissa ja esim. messuilla ym. tapahtumissa.

Valtakunnallista Omakotipäivää vietetiin la 6.5.

Omakotipäivänä lämmitysjärjestelmiä esiteltiin jäsenetuliikkeessämme Hanakoilla Teollisuuskylässä.
Omakotiyhdistyksen edustajat olivat paikalla kertomassa ydistyksen toiminnasta ja jäseneduista.

La 6.5. päivä vietettiin myös Siisti-Iisalmi -päivää– 
 yhdistyksemme suositteli jäseniään kurkistamaan omalle pihalleen ja vähän sen ulkopuolellekin – yhteisen siistin ympäristömme hyväksi. Näyttipä ihmiset touhuilevan pihoillaan ja kaduilla ja siistiä tuli. 

Siisti –päivänä la 6.5. Omakotiyhdistyksen jäsenet haastettiin toteuttamaan omalla asuinalueellaan SUOMI100 -roskakävelykierros

Tavataan edelleen pihoilla, kaduilla ja puistossa!


Vuoden 2016 tapahtumia:

Iisalmen omakotiyhdistyksen jäsenilta 5.10.16 Ilvolanpirtillä: Omakotiyhdistys ikäihmisen asialla. 

Aurinkoenergia-ilta jäsenille 23.8.16 Luma-keskuksella.

Vuoden 2016 valokuvauskilpailun voitti Tuija Kokkonen.

Iisalmen Omakotiyhdistyksen omenapuukuvakilpailun voittajakuva

Voittokuva: Tuija Kokkonen

 

 

 

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.
Pukkimäentie 9, 74170 IISALMI
Powered by CMSimple |
Login | Layout Kopio-Raksa 2015