preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.

Iisalmen Omakotiyhdistys toimii omakotiasujien etujen puolestapuhujana. Jäseniä meillä on jo n. 1200. 

Omakotitalkkarin palvelut ovat iäkkäiden jäsentemme käytettävissä. He auttavat talvella lumitöissä ja puiden pilkkomisessa, kesällä hoituvat nurmikon ja pensasaidan leikkuu. Myös siivousp.alvelut kuuluvat työnkuvaan.

Ehdotuksia, ideoita ja kritiikkiä sekä toiminnasta yleensä, että nettisivuista otetaan ilomielin vastaan osoitteessa iisalmenoky@gmail.com

Tervetuloa tutustumaan toimintaan nettisivujemme kautta.

Hyvien naapurisuhteiden julistus

Ärsyttääkö naapurin puu, joka pudottaa lehtensä sinun tontillesi tai vaivaako savu pyykkien kuivausta ulkona? Taajamassa asuminen vaatii tiettyjä pelisääntöjä ja toisten huomioon ottamista, vaikka asuttaisiinkin omakotitalossa. Pienellä viitseliäisyydellä ja toisten kunnioittamisella voimme tehdä yhteisestä asuinympäristöstämme vieläkin paremman.Suomen Omakotiliitto onkin laatinut seuraavanlaisen hyvien naapurisuhteiden julistuksen:

1. Asetu aika ajoin rajanaapurisi asemaan ja pohdi, mitä hän ehkä minulta toivoisi, ja toteuta tämä mieleesi tullut ajatus.

2. Muista äänekkäiden pihanhoitolaitteiden, kuten ruohonleikkureiden, suositeltavat käyttöajat. On kohteliasta naapureita kohtaa olla käyttämättä laitteita myöhään illalla tai sunnuntaisin.

3. Muista että vaikka puut ja oksistot eivät varjostaisi sinun pihaa niin ne saattavat varjostaa naapurin pihaa. Silloin tällöin kannattaa harkita puiden kaatoa ja oksien leikkaamista.

4. Jos aiot rakentaa lähellä rajaa jotakin, niin on kohteliasta keskustella naapurin kanssa asiasta, vaikka rakentamismääräykset eivät hanketta säätelisikään.

5. Tarkkaile oman lemmikkieläimesi käytöstä. Jos koira haukkuu taajamassa usein ja säännöllisesti, niin se todennäköisesti häiritsee useita naapureita. Koiralla on aina syy haukkumiseen, ja sinun omistajana pitää se selvittää. Koira voi esimerkiksi haukkua yksinäisyyttä koirankopissaan.

6. Talvella lumien poisto omalta tontilta tulee tapahtua niin, ettei lumia viedä liian lähelle naapurin tonttia. Lumien sulamisvedet voivat olla haitaksi naapurille tai jopa vaaraksi naapurin talolle.

7. Jos aiot järjestää pihajuhlat, jossa soitetaan musiikkia ja muutenkin toiminta on äänekästä, niin ilmoita asiasta ystävällisesti naapurille. Muista myös että musiikin ääni kantautuu stereoista kauas avoimessa pihatilassa.

8. Kun istutat pensaita tai puita, niin pohdi miltä ne näyttävät vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Näkösuoja on hyvä perustelu pensasaidan istuttamiselle. Huolehdi että puu- tai pensasaidat eivät kasva liian korkeiksi, jolloin niistä on haittaa naapurille mutta myös itsellesi. Liian korkeat aidat pimentävät ja roskaavat tontteja.

9. Puunpoltosta aiheutuu pienhiukkaspäästöjä. Polta puut asianmukaisesti, ohjeet oikealle puunpoltolle löytyvät ympäristöministeriön kotisivuilta www.ymparisto.fi.

10. Me ihmiset olemme erilaisia. Joku häiriintyy helpommin ja joku ei juuri mistään. Kunnioitetaan ihmisten erilaisuutta.

Naapurisuhteita kannattaa vaalia. Laihakin naapurisopu on aina parempi kuin lihava riita. Kanssakäyminen lisää naapureiden välistä luottamusta, yhteisymmärrystä ja asuinalueen viihtyisyyttä. Osallistumalla omakotiyhdistyksen toimintaan edistät pientaloalueiden yhteisöllisyyttä ja olet vaikuttamassa viihtyisämmän asuinympäristön puolesta.

 

 

 

Ajankohtaista

OMPPUPUU -VALOKUVAUSKILPAILU JATKUU 30.9.16 SAAKKA - kelaa alemmaksi, löydät lisäinfoa kisasta.

Upean Waltteri Torikan "Vain rakkaus" -kiertue Iisalmen kulttuurikeskuksella 22.10.16 klo 19.00. Iisalmen omakotiyhdistys tarjoaa lipun hintaan 15 €/jäsen, avec samasta taloudesta ryhmälipun hinnalla 28,50 €. Sitovat lippuvaraukset (100 kpl) vain ma-ti 26. - 27.9. ensisijaisesti s-postilla varausokyiisalmi@gmail.com (kerro jäsennumerosi) tai Tarja p. 0400 676 102, HUOM! klo 18.00 - 20.30. Liput noudettavissa jäsenkorttia esittämällä Iisalmen kulttuurikeskukselta vain ke-to 5. - 6.10.16.

Iisalmen omakotiyhdistyksen jäsenilta 5.10.16 klo 15.00 Ilvolanpirtillä, Riistakatu 21 A (ruokasali), aiheena: Omakotiyhdistys ikäihmisen asialla . Tilaisuudessa ovat mukana Ilvolanpirtin johtaja Kaarina Huhtaniska kertomassa Ilvolanpirtin toiminnasta, vs. asiakasohjaaja Tea Nissinen SOTE:sta kertoo kotona asumista tukevista palveluista sekä rakennustarkastaja Jarno Repo Iisalmen kaupungilta ikäihmisille suunnatun omakotiasumisen korjausavustuksista ja toimenpiteistä. Lisäksi esillä yhdistyksemme tarjoamat talkkaripalvelut ikäihmisille. Kahvitarjoilu ennen tilaisuuden alkua - tervetuloa! 

Aurinkoenergia-ilta jäsenille 23.8.16 klo 19.00 Luma-keskuksella sai liikkeelle mukavasti jäsenistöämme kuulemaan miten voi pinentää energialaskua ja ryhtyä aurinkosähköenergian tuottajaksi. Illan yhteistyökumppaneina olivat Savon Voima ja MTK Iisalmi.

Omenapuut on arvottu - arvontaan ilmoittautui 63 jäsentä. Seuraavat henkilöt voittivat omenapuun: Leena Niskanen, Eero Poikonen, Kaarina Mäyrä, Antti Kärnä, Timo Hynynen, Maija-Liisa Repo, Antti Kettunen, Pasi Lappalainen,Ilkka Alanen, Tiina Eronen, Risto Ryhänen, Ilkka Sonninen, Jussi Kettunen, Voitto Huusko, Taisto Ahonen, Leena Rissanen, Kauko Korhonen, Hilla Tiikkainen, Leena Kuosmanen ja Eero Pesonen. Onnittelut kaikille voittajille!

LATAA UUSI JÄSENKIRJE >>>
Sisältö: Kilpailutettu sähkönhinta, syyskokous valinnat, jäsenetuja.

Asuntomessumatka Seinäjoelle 23. - 24.7.16
Pohjois-Savon piiriin kuuluvien omakotiyhdistysten yhteiselle asuntomessumatkalle Seinäjoelle ilmoittautui mukava joukko myös meidän yhdityksemme jäseniä. Seinäjoki on valmis ottamaan vieraat vastaan! Yllä linkki josta avautuu matkaohjelma.

Kesäteatteria 
Teatteriliput Karavaanarit esitykseen 7.7.16 Mansikkaniemellä menivät "kuin kuumille kiville".  

Jättipalsamitalkoot 16.6.16
Yhdistyksemme osallistui kaupungin järjestämään haittakasvien hävittämistalkoisiin osana Siisti-Iisalmi kampanjaa 16.6. Sankariniemi-Pöllösenlahti alueella. Talkooillan aikana satiin neuvoja haittakasvien hävittämiseen ja torjuntaan. Kiitos osallistumisesta yhteisen ympäristömme siistimiseen! 

Valokuvauskilpailu jatkuu
Tänä vuonna aikainen kesän tulo yllätti ja omenapuiden kukkiminen oli etuajassa, sen lisäksi sateet ja tuulet pieksivät kukintoja alas. Saimme määräaikaan mennessä kuvia vähänlaisesti, joten päätimme jatkaa valokuvauskilpailua 30.9.2016 saakka, näin myös omenapuiden syyssatokuvat ehtivät kilpailuun mukaan. Teemanahan on Iisalmen Omakotiyhdistyksen jäsenen pihapiirin/talon kuvaaminen omenapuun katveessa. Voittokuvan kuvaaja palkitaan 200 €:n lahjakortilla, joka osoitetaan johonkin jäsenetuliikkeistämme (omavalintainen). Myös muita kärkisijoille sijoittuneiden kuvien ottajia palkitaan tavarapalkinnoilla. Voittokuva päätyy yhdistyksemme rollupp-julisteeseen käytettäväksi yhdistyksemme toimintaa esittelevissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. - Jäsen, anna kameran edelleen "laulaa" ja osallistu omppupuukisaan - lähetä kuvat osoitteella iisalmenoky@gmail.com. Kuvat pyydetään toimittamaan käsittelemättöminä. Lisätietoja: Maija-Liisa Repo p. 0440 424025


Kevätkokous 7.4.2016
Pidimme kevätkokouksen Iisalmen Luma-keskuksella torstaina 7.4. klo 18.00. Kokouksessa käytiin läpi tiliasiat sekä kuultiin esitelmä "Kurkistus Iisalmen kaavoitukseen". 

12.8.2015
Jätehuollon kilpailutus. LUE LISÄÄ >>> 

29.5.2015
Sähkösopimus hinnat. LUE LISÄÄ >>> 

 

Iisalmen Omakotiyhdistys ry.
Pukkimäentie 9, 74170 IISALMI
Powered by CMSimple |
Login | Layout Kopio-Raksa 2015